Karmijn investeert in Five Degrees

28-11-2016 08:52

PERSBERICHT


Groeiversnelling voor fintech onderneming Five Degrees

Amsterdam, maandag 28 november 2016 - Five Degrees, het fintech bedrijf dat technologie ontwikkelt voor een nieuwe generatie banken, heeft een overeenkomst gesloten met een nieuwe aandeelhouder. Karmijn Kapitaal heeft voor een substantiële investering een minderheidsbelang verworven in de onderneming. De bestaande aandeelhouders 5Square en Velocity Capital hebben tijdens deze investeringsronde hun belang vergroot. In totaal heeft Five Degrees met deze investeringsronde meer dan € 10 miljoen opgehaald.

Met deze ‘funding’ ronde kan Five Degrees de groeistrategie inhoud geven en investeren in zowel productontwikkeling als in internationale expansie. Five Degrees werd eerder dit jaar verkozen tot één van de 50 FinTech game changers van Europa. Het bedrijf heeft een uniek platform, Matrix, op basis waarvan banken sneller en flexibeler de transitie naar digitale dienstverlening kunnen maken. Five Degrees is door Gartner genoemd als potentieel één van meest toonaangevende bedrijven in de wereld als het gaat om technologie voor digitaal bankieren.

Martijn Hohmann, CEO van Five Degrees: "Voor ons is Karmijn Kapitaal meer dan alleen een nieuwe aandeelhouder. Hun investering is voor ons opnieuw het bewijs dat het kunnen leveren van excellente technologie zijn oorsprong vindt in talentvolle mensen, die werken in een omgeving waar onconventioneel denken en perfectie centraal staan.”

Hadewych Cels, partner van Karmijn Kapitaal: “Voor ons is Five Degrees een winnaar in fintech en we zien deze investering als een unieke verbreding van onze portfolio. Daar komt bij dat de samenwerking met het team van Five Degrees zeer goed verloopt en is gebaseerd op wederzijds respect en toegevoegde waarde. Wij zien dat als essentiële succesfactor. We kijken er naar uit om dit team te ondersteunen bij het behalen van hun doelstellingen.”

Over Five Degrees
Five Degrees is een producent van technologie met kantoren in Breukelen, IJsland en Servië. Het door Five Degrees ontwikkelde platform, Matrix, stelt banken in staat te transformeren naar het digitale tijdperk. Het team van Five Degrees ziet Matrix als de basis om kanalen, klanten en producten binnen een Fintech ecosysteem aan elkaar te koppelen.

Over Karmijn Kapitaal
Karmijn Kapitaal investeert risicodragend vermogen (private equity) in Nederlandse MKB-ondernemingen. Karmijn is opgericht door drie vrouwen en gebaseerd op een sterk geloof in diversiviteit. Karmijn Kapitaal investeerde eerder onder andere in Fred de la Bretonière, televisieproducent Tuvalu Media en Jopenbier.

Over Velocity Capital
Velocity Capital is de investeringsmaatschappij van Willem Willemstein. Velocity Private Equity is de venture capital arm van Velocity Capital. Velocity Private Equity richt zich uitsluitend op early- en growth phase bedrijven in Fintech. Velocity Private Equity heeft momenteel een wereldwijd portfolio van acht fintech bedrijven.

Over 5square
5square investeert in groeiende bedrijven die geleid worden door inspirerende ondernemers. De investeringsmaatschappij is in 2004 opgericht en heeft sindsdien belangen opgebouwd in bedrijven die een grote impact brengen op de markt waarin ze opereren. Het netwerk van 5square bestaat vooral uit (ex-) ondernemers en family offices die een actieve bijdrage leveren bij de realisatie van de strategische doelstellingen van de ondernemingen waarin 5square investeert. De investeringsomvang per onderneming bedraagt 1 tot 10 miljoen euro, in ruil voor een substantieel minderheidsbelang.

Picturae goes down under

Over Picturae -meer specifiek het project voor het ‘National Herbariu...
Lees verder

Brochure Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen

bekijk hier de informatie van branchevereniging NVP
Lees verder

Persbericht Karmijn-Picturae

Welkom Picturae
Lees verder
Meer nieuws
Hoe financier ik een overname?
gielissen geneva aston martin
tommy hilfiger campagne IMA