King Louie

Investering: augustus 2017

 

Voortzetting groei en internationale expansie voor King Louie

Ann Berlips en George Cramer begonnen in 1981 met het verkopen van tweedehands-kleding op de Noordermarkt in Amsterdam, al snel gevolgd door hun eerste eigen winkel in de Jordaan. In 1984 werd King Louie geboren, een vintage-inspired merk, met een uitgesproken eigen stijl.

Herkenbaar aan de kleurrijke prints is King Louie vandaag zeer succesvol in Europa, met Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Scandinavië als de belangrijkste markten. Het merk heeft twee eigen Exota winkels in de Amsterdamse Negen Straatjes en diverse eigen internationale webshops.

In september 2017 hebben Ann en George een stapje terug gedaan en de meerderheid van de aandelen in King Louie verkocht aan Karmijn. Met de oprichters als adviseurs en het ervaren managementteam willen we de komende jaren nog veel meer mensen laten kennismaken met de kleurrijke kleding.

 

Ann Berlips, founder King Louie

“Sinds ik Karmijn heb leren kennen zijn zij voor mij de favoriete partij geweest om King Louie, samen met onze mensen, naar een hoger niveau te brengen. Hun eigenzinnige manier van werken, oog voor diversiteit, menselijke waarden en lange termijn denken heeft mij altijd erg aangesproken.”

Meer weten over onze samenwerking? ann@exota.com

 

Meike Scheffer, Investment Manager Karmijn

"We denken King Louie vooral goed te kunnen helpen een volgende slag te maken in de professionalisering. En we vinden het een heel onderscheidend merk.”

meike.scheffer@karmijnkapitaal.nl

 

King Louie

www.kinglouie.nl

Schakelstraat 16
1014 AW Amsterdam

Tel +31 (0) 20 – 330 00 62

Portfolio

Voormalige portfoliobedrijven

 

 

Ik wil ons familiebedrijf overnemen en uitbouwen
gielissen geneva aston martin
tommy hilfiger campagne IMA