Picturae

Investering: Mei 2018


Verdere technologische innovatie en duurzame internationale groei voor Picturae

Picturae is de internationale marktleider op het gebied van digitaliseren, beheer en opslag van digitaal cultureel erfgoed en (natuur)historisch materiaal, zoals herbaria, manuscripten, foto’s, film en audio. Het bedrijf heeft mooie nationale en internationale klanten, zoals Stadsarchief Amsterdam, MoMa, UNESCO, Smithsonian Institution, The Frick Collection en het Van Gogh Museum.

Picturae heeft een eigen ontwikkelteam in huis dat oplossingen biedt voor de online ontsluiting van het digitale materiaal van haar klanten. Naast het hoofdkantoor in Heiloo, heeft de organisatie een vestiging in New York.

In 2018 hebben het management en Karmijn het bedrijf overgenomen van de toenmalige aandeelhouders. Ons doel is het ondersteunen van het zittende management bij de verdere internationale expansie en innovatie.
 

 

Martin Mossinkoff, CEO a.i. van Picturae

“De maatschappelijke impact van het digitaliseren en ontsluiten van cultureel erfgoed en (natuur)historisch materiaal is enorm. Het opent deuren voor onderwijs, onderzoek en wetenschap. Door de investering van Karmijn hebben we de middelen om hier verder in te innoveren.”

Meer weten over onze samenwerking? M.Mossinkoff@picturae.com


 

Cilian Jansen Verplanke, partner Karmijn

"Wat Picturae doet sluit prachtig aan bij wat wij belangrijk vinden: het verleden toegankelijk maken voor onze kinderen. We zetten hier graag onze expertise voor in en kijken ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de duurzame internationale groei van Picturae.”

cilian.jansenverplanke@karmijnkapitaal.nl

 

Picturae
www.picturae.com

De Droogmakerij 12
1851 LX Heiloo

Tel +31 (0)72-5320444

 

Portfolio

Voormalige portfoliobedrijven

 

 

Ik wil ons familiebedrijf overnemen en uitbouwen
gielissen geneva aston martin
tommy hilfiger campagne IMA