Enrico

 

Investering: april 2012

 

Van familiebedrijf naar internationaal opererende organisatie

1992. Gegrepen door hun passie voor het mediterrane leven verbreden Nico en Richard Peper het assortiment in hun Amsterdamse kaasspeciaalzaak met olijven, tapas, pasta en andere specialiteiten uit zonnige vakantielanden. Het bedrijf groeit en al gauw levert Enrico Products Zuid-Europese delicatessen aan supermarkten, speciaalzaken en groothandels in Nederland. 

2012. De oprichters van Enrico komen op leeftijd en dragen hun aandelen over aan het zittende management en Karmijn. In nauwe samenwerking met de mensen van Enrico ondersteunt Karmijn de by-and-build-strategie. Hierbij nemen we het specialistische werk zoveel mogelijk voor onze rekening. Ook zijn wij sparring-partners van het management.

2017. Enrico is niet langer een familiebedrijf maar een internationaal opererende organisatie. Met dertig medewerkers levert Enrico aan grote retailers en kleine speciaalzaken, aan cash & carry’s, horecagroothandels en industrieën in heel Europa.

In december 2018 hebben wij ons belang verkocht aan Victus Participaties en het management.

"Karmijn Kapitaal heeft ons uitgedaagd de juiste strategische keuzes te maken en structuur gegeven aan de de verdere groei van Enrico. Onder de vleugels van Karmijn zijn wij van een familiebedrijf uitgegroeid tot een professionele onderneming."

Wil je alles weten over de samenwerking tussen Enrico en Karmijn?

andrea@enrico.nl

 

 

 

Portfolio

Voormalige portfoliobedrijven

 

 

Ik wil ons familiebedrijf overnemen en uitbouwen
gielissen geneva aston martin
tommy hilfiger campagne IMA