Welkom bij Karmijn.

 

Groeien met een goed gevoel

Geld kun je overal krijgen. Betrokkenheid, ondersteuning en verantwoordelijkheid vind je bij Karmijn. Wij zijn een investeringsfonds, opgericht door drie vrouwen, dat werkt vanuit bewondering voor ondernemers en interesse in hun product. Wij participeren in Nederlandse MKB-ondernemingen met een divers management team.


Welke stap wil je maken?

Er zijn verschillende momenten waarop samenwerken met Karmijn een uitstekend idee is. Als je een bedrijf wilt overnemen bijvoorbeeld. Of als zich de gelegenheid tot een management buy-out voordoet. Ook groeifinanciering en bedrijfsoverdracht zijn aanleiding om verder te kijken dan de bank en je te verzekeren van de gewenste expertise, begeleiding en menselijke maat.

 

Acquisitie

Je hebt een mooi bedrijf. Met goede resultaten. Nu kun je een bedrijf overnemen. Je ziet goede kansen voor efficiency. Maar hoe werkt zo'n overname en hoe financier je die? Je wilt ondersteund worden door mensen die dit vaker hebben gedaan. Als investeerder trekken wij graag met je op als team tijdens de onderhandelingen, de due diligence en de uiteindelijke acquisitie.

Management buy-out

Als management draag je de verantwoordelijkheid voor het bedrijf. Opeens komt er een moment waarop de eigenaar vraagt of jullie het bedrijf willen overnemen door middel van een management buy-out. Twijfel niet, wat een kans! De bank financiert maar een deel van de overnamesom, en eigen middelen zijn vaak beperkt. Het restant kan dan worden gefinancierd door Karmijn, zodat het mogelijk wordt gezamenlijk ‘ons’ bedrijf te kopen.

Groeifinanciering

Je bedrijf groeit hard. Je bent op zoek naar een financier. Meer nog dan naar geld zoek je waarschijnlijk naar een klankbord. Een partner die je helpt de verdere professionalisering en groei vorm te geven. De bank wil vaak wel een lening verstrekken, maar je hebt niet het gevoel daarmee echt gas te kunnen geven. Wij brengen meer mee dan geld. Vooral expertise. Bijvoorbeeld om  internationale plannen te kunnen verwezenlijken.

Bedrijfsoverdracht

Je had misschien nooit gedacht in het familiebedrijf aan de slag te gaan. Maar toen je vader aankondige dat hij wilde stoppen ging je ondernemers-bloed kriebelen. Je hebt je baan opgezegd en bent in het diepe gesprongen. Voor de financiering zoek je een participatiemaatschappij, want je wilt een paar grote stappen zetten. Daarvoor is geld nodig. Met als doel een mooi bedrijf neer te zetten dat ook zonder de familie een blijvende toekomst heeft.

 

Diversiteit als succesfactor

Wij zijn zelf ook ondernemers, gericht op continuïteit, en zien dat diversiteit een belangrijke succesfactor is. Daar waar iedereen doet waar hij goed in is en waar verschillende leiderschapsstijlen samenwerken worden betere resultaten geboekt.

Meer over onze focus op diversiteit


Samen waarde creëren

Karmijn blinkt uit in het laten groeien van bedrijven. Wij helpen je het beste uit jezelf te halen, waarbij je kunt rekenen op raad en daad van specialisten. Uiteindelijk werken we aan het zelfde doel: het creëren van waarde over de langere termijn.

Lees hier meer.

Hoe werkt een management buy-out?
gielissen geneva aston martin
tommy hilfiger campagne IMA