Karmijn en ondernemers

Welkom bij Karmijn. Karmijn is een investeringsfonds (of participatiemaatschappij) met een unieke focus. Wij investeren risicodragend vermogen (private equity) in Nederlandse MKB-ondernemingen, die door een gebalanceerd team van mannen en vrouwen worden geleid. Omdat wij geloven in de kracht en potentie van deze ondernemingen en in de toegevoegde waarde van diversiteit.

De aanleiding voor onze investering in een bedrijf is vaak een bedrijfsoverdracht of de financiering van toekomstige groei, zowel op eigen kracht als door overnames. Wij werken nauw samen met ondernemers om zo aan de verdere uitbouw van hun ondernemingen te kunnen bijdragen.

Er zijn verschillende momenten waarop een onderneming risicokapitaal kan gebruiken. Wil je meer weten stuur ons dan even een berichtje of bel een van onze partners. Wij zijn graag bereid je vrijblijvend en uiteraard vertrouwelijk meer te vertellen.

Meer over onze focus op diversiteit vind je hier.

Acquisitie

Ik heb een mooi bedrijf met goede resultaten. Nu kunnen we een bedrijf overnemen. Ik zie goede kansen voor samenwerking en efficiency. Ik zoek een financier met verstand van zaken, zodat ik hierbij ondersteund word door mensen die dit vaker hebben gedaan. Mijn doel is om de komende jaren aan mijn bedrijf te bouwen. Over een aantal jaar wil ik het bedrijf verkopen. Dan begin ik gewoon weer opnieuw!

Management buy-out

Als managementteam dragen wij de verantwoordelijkheid voor het bedrijf. De vroegere eigenaar vroeg ons of wij het bedrijf wilden overnemen door middel van een management buy-out. We hebben geen moment getwijfeld, wat een kans! De bank financiert een deel van de overnamesom. De rest willen wij als managementteam samen met een participatiemaatschappij bij elkaar brengen en gezamenlijk ‘ons’ bedrijf kopen.

Groeifinanciering

Ons bedrijf groeit hard. We zijn op zoek naar een financier. Meer nog dan naar geld zoeken we naar een klankbord. Een partner die ons helpt de verdere professionalisering en groei vorm te geven. De bank wil ons wel een lening verstrekken, maar we hebben niet het gevoel daarmee echt gas te kunnen geven. Er is meer geld nodig. En vooral expertise om onze internationale plannen te kunnen verwezenlijken.