Tuvalu Media

 

Investering: december 2013

 

Op eigen kracht een van de grootsten worden: Dream Dare Do

Onder het motto ‘Dream Dare Do’ produceert het in 2006 opgerichte Tuvalu Media televisieprogramma’s en films van uitzonderlijke kwaliteit. Denk aan Ali B op volle toeren, Brugklas, Maestro, De reünie en Kauwboy. Dochterbedrijf Sparkx tekent hierbij voor de online content.

In 2013 wilde Tuvalu voorlopig als zelfstandig producent verder. Het vroeg ons een minderheidsbelang in het bedrijf te nemen en grootaandeelhouder Sony uit te kopen. Dream Dare Do.

Het partnership met Karmijn maakte diverse overnames en samenwerkingsverbanden mogelijk, onder andere die van Column Film respectievelijk CCCP.

Tuvalu is nu een van de vijf grootste producenten van Nederland en maakt in 2017 nog altijd programma’s en films die zich onderscheiden van andere. Ze zijn met vakmanschap gemaakt, en met respect voor opdrachtgever, makers en kijker.

In februari 2017 heeft het Fransen NEWEN, onderdeel van TF1, ons belang overgenomen met als doel de internationale expansie van Tuvalu te ondersteunen.

 

Taco Zimmerman, ceo Tuvalu Media:
 

“Samen met Karmijn werken wij als zelfstandig bedrijf aan groei. Door overnames, maar ook met de hulp van adviseurs uit het netwerk van Karmijn.”

Wil je alles weten over de samenwerking tussen Tuvalu en Karmijn? taco.zimmerman@tuvalu.nl

 

Cilian Jansen Verplanke, partner Karmijn:
 

“We gaan graag aan de slag bij Tuvalu. Bij de overnames en internationalisering zijn we actief betrokken en fungeren wij als klankbord voor het management. We steken waar nodig zelf de handen uit de mouwen.”

cilian.jansenverplanke@karmijnkapitaal.nl

 

Tuvalu Media

Moermanskkade 111

1013 BC Amsterdam

020 7630063

Portfolio

Voormalige portfoliobedrijven

 

 

Ik wil ons familiebedrijf overnemen en uitbouwen
gielissen geneva aston martin
tommy hilfiger campagne IMA