Persbericht

31 augustus 2015 

 

Zweeds Trimb Healthcare neemt YouMedical over van Karmijn Kapitaal

 

Amsterdam - Karmijn Kapitaal en Trimb Healthcare hebben overeenstemming bereikt over de overname van YouMedical, een van de bedrijven waarin Karmijn heeft geēnvesteerd. YouMedical is een Amsterdams OTC bedrijf met wereldwijde activiteiten, een solide groei en leidende merken, waaronder Nailner, Wartie/Wortie en Footner.

 

Trimb Healthcare  is een Zweeds bedrijf. Magnus Kamryd, CEO van Trimb: “Het is onze ambitie om een internationaal OTC bedrijf te bouwen, en deze acquisitie betekent een nieuwe belangrijke stap in de richting van dat doel. We zijn blij het YouMedical team te kunnen verwelkomen en zien uit naar onze samenwerking.”

 

Sinds juli 2015 werkt Trimb samen met Avista Capital Partners, een Amerikaanse private equity investeerder. Avista en Trimb nemen alle aandelen van YouMedical over. De closing wordt in september verwacht.  

 

Karmijn Kapitaal nam in december 2012 een belang in YouMedical om verdere internationalisatie en productontwikkeling te ondersteunen. Karmijns partner Cilian Jansen Verplanke: “Wij zijn heel blij dat we de de afgelopen jaren met YouMedical hebben mogen werken en trots op de wijze waarop YouMedical met haar energieke medewerkers zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Het bedrijf heeft leidende merken en innovaties ontwikkeld en speelt een rol in het oplossen van vervelende kwaaltjes. We zijn er van overtuigd dat YouMedical bij Trimb verder zal floreren en in goede handen is.”

 

Met de verkoop – waarbij aandeelhouders werden geadviseerd door het Amerikaanse Plexus Ventures – heeft Karmijn Fund I haar eerste en zeer succesvolle exit gerealiseerd.

Karmijn Kapitaal is een investeringsfonds met een unieke focus. Karmijn verstrekt groeikapitaal aan en financiert buy outs van Nederlandse MKB ondernemingen, die door een gebalanceerd team van mannen en vrouwen worden geleid. Zij is het enige fonds in Europa met een dergelijke investeringsstrategie.

 

Voor meer informatie:

Karmijn Kapitaal, Koningin Wilhelminaplein 56, 1062 KS Amsterdam

Email cilian.jansenverplanke@karmijnkapitaal.nl

tel nr 06 – 5131 24 37

www.karmijnkapitaal.nl