Jopenbier

lacomics.net

Sinds 1995 brouwt Jopen hoogwaardige speciaalbieren, die onderscheidend en authentiek zijn. Jopen is in de loop der jaren uitgegroeid van een regionale brouwerij in Haarlem naar een speciaalbiermerk met nationale en internationale bekendheid. De verschillende bieren van Jopen worden jaarlijks bekroond met nationale en internationale prijzen. Liefhebbers komen van verre naar de iconische Jopenkerk in Haarlem om Mooie Nel, Ongelovige Thomas of het NONnetje (0%) te proeven.

Michel Ordemans en Lydian Zoetman, oprichters van Jopenbier hebben niet alleen de diversiteit aan verschillende speciaalbieren uitgebreid, maar ook de brouwcapaciteit en de distributie van de Jopenbieren.

In maart 2015 is Karmijn als minderheidsaandeelhouder ingestapt om groei van het bedrijf mogelijk te maken. De brouwcapaciteit is in de afgelopen jaren verschillende malen sterk uitgebreid.

Investering: maart 2015

“Wij zijn een familiebedrijf. We vinden het erg relevant wie onze aandeelhouders zijn. Karmijn had zich destijds duidelijk goed verdiept in ons bedrijf en liet ons weten geïnteresseerd te zijn in een investering in Jopen. Die oprechte aandacht zien we telkens weer terug.”

Lees hier het interview dat Lydian eind 2020 aan LEF gaf.

 

Niels Molewijk

“We zijn natuurlijk fans. Maar niet alleen van het bier. Het is ook een mooie uitdaging om te werken met het team en het Jopenevangelie verder te verspreiden.”

niels.molewijk@karmijnkapitaal.nl

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.