lacomics.net

Persbericht Equilar

Equilar trekt kapitaal aan voor innovatie en overnames in arbodienstverlening

Amsterdam, 9 januari 2020 – Arbodienstverlener Equilar uit Eindhoven zet in 2020 in op sterke groei door middel van autonome uitbreiding en door overnames van branchegenoten. Daartoe heeft het bedrijf een investering aangetrokken van Karmijn Kapitaal.

Equilar, in 2014 opgericht door Vicky Kermans, is een landelijk opererende arbodienst gespecialiseerd in het leveren van maatwerk. Sinds de invoering van de maatwerkregeling kunnen werkgevers zelf hun arbozorg organiseren. Die mogelijkheid is met name omarmd door grotere bedrijven die werknemers als hun belangrijkste kapitaal zien. Equilar kiest bij deze werkgevers voor een gespecialiseerde bedrijfsarts in de eerste lijn. Naast directe arbodienstverlening ondersteunt een selecte groep bedrijfsartsen van Equilar ook andere organisaties bij het uitvoeren van verzuimdienstverlening. Deze strategie heeft sinds de oprichting geleid tot sterke groei van het bedrijf.  

Vicky Kermans heeft in de loop van 2018 besloten zich terug te trekken uit de dagelijkse leiding. Die is overgenomen door Monique Schutrups, een ervaren operationeel directeur in de arbosector. De aandelen in Equilar worden na goedkeuring door de Nederlandse Zorgautoriteit overgenomen door Karmijn.

Karmijn Kapitaal zal het bedrijf ondersteunen in het verder uitbouwen van haar marktpositie. Daarbij kiest Equilar voor investeren in innovatie en voor overnames van arbodienstverleners met een aanvullend dienstenaanbod. Vicky Kermans, oprichter van Equilar: “In de afgelopen vijf jaar is Equilar enorm gegroeid. Nu wil ik het team van Monique de kans geven met behulp van groeikapitaal van Karmijn naar het next level te groeien. Ik kijk er naar uit als commercieel adviseur betrokken te blijven en zo op een rustigere manier bij te dragen aan het toekomstige succes van Equilar.”

Karmijn Kapitaal investeert in Nederlandse MKB-bedrijven. Meike Scheffer, Investment Director: “Wij investeren graag in bedrijven die de kwaliteit van hun dienstverlening op nummer één zetten. Equilar is zo’n bedrijf. Aan het zorgproces kunnen wij weinig toevoegen, dat laten we over aan de medisch specialisten. Wij ondersteunen directies bij de bedrijfsmatige kant van groei, zoals het aanscherpen van de commerciële propositie en het vormgeven van de overnamestrategie.”

© 2010-2020 Karmijn Kapitaal. All Rights Reserved.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.