portfoliobedrijf

Verdere technologische innovatie en duurzame internationale groei voor Picturae

Picturae is de internationale marktleider op het gebied van digitaliseren, beheer en opslag van digitaal cultureel erfgoed en (natuur)historisch materiaal, zoals herbaria, manuscripten, foto’s, film en audio. Het bedrijf heeft mooie nationale en internationale klanten, zoals Stadsarchief Amsterdam, MoMa, UNESCO, Smithsonian Institution, The Frick Collection en het Van Gogh Museum.

Picturae heeft een eigen ontwikkelteam in huis dat oplossingen biedt voor de online ontsluiting van het digitale materiaal van haar klanten. Naast het hoofdkantoor in Heiloo, heeft de organisatie een vestiging in New York.

In 2018 hebben het management en Karmijn het bedrijf overgenomen van de toenmalige aandeelhouders. Ons doel is het ondersteunen van het zittende management bij de verdere internationale expansie en innovatie.

Investering: mei 2018

CEO a.i. van Picturae

Martin Mossinkoff

“De maatschappelijke impact van het digitaliseren en ontsluiten van cultureel erfgoed en (natuur)historisch materiaal is enorm. Het opent deuren voor onderwijs, onderzoek en wetenschap. Door de investering van Karmijn hebben we de middelen om hier verder in te innoveren.”

M.Mossinkoff@picturae.com

partner Karmijn

Cilian Jansen Verplanke

 

“Wat Picturae doet sluit prachtig aan bij wat wij belangrijk vinden: het verleden toegankelijk maken voor onze kinderen. We zetten hier graag onze expertise voor in en kijken ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de duurzame internationale groei van Picturae.”

cilian.jansenverplanke@karmijnkapitaal.nl

Picturae

Duikerweg 141703 DH Heerhugowaard
Tel +31 (0)72-5320444
www.picturae.com

© 2010-2020 Karmijn Kapitaal. All Rights Reserved.