Picturae

lacomics.net

Picturae is de internationale marktleider op het gebied van digitaliseren, bewaren, beheren, digitaliseren en ontsluiten van digitaal cultureel erfgoed en (natuur)historisch materiaal, zoals herbaria, manuscripten, foto’s, film, boeken en audio. Het bedrijf heeft mooie nationale en internationale klanten, zoals Stadsarchief Amsterdam, MoMa, UNESCO, Smithsonian Institution, The Frick Collection en het Van Gogh Museum.

Picturae heeft een eigen ontwikkelteam in huis dat oplossingen biedt voor de digitale ontsluiting van de collecties van haar klanten. Naast het hoofdkantoor in Heiloo, heeft de organisatie een vestiging in New York.

In 2018 hebben het management en Karmijn het bedrijf overgenomen van de toenmalige aandeelhouders. Ons doel is het ondersteunen van het zittende management bij de verdere internationale expansie en innovatie.

Lees hier het artikel over Picturae in Het Financieele Dagblad van 23 januari 2021.

Investering: mei 2018

“We hebben een prachtige missie om ons culturele erfgoed te digitaliseren en te ontsluiten voor de wereld en doen dat met bevlogen medewerkers. Dankzij de betrokkenheid van onze aandeelhouder Karmijn, die ons enthousiasme voor het doorgeven van ons culturele erfgoed deelt, zijn we in staat om verder te innoveren en te groeien.”

B.Giebels@picturae.com

Cilian Jansen Verplanke

 

“Wat Picturae doet sluit prachtig aan bij wat wij belangrijk vinden: het verleden toegankelijk maken voor onze kinderen. We zetten hier graag onze expertise voor in en kijken ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de duurzame internationale groei van Picturae.”

cilian.jansenverplanke@karmijnkapitaal.nl

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.