lacomics.net
portfoliobedrijf

Pols Potten

Pols Potten, de Amsterdamse producent van eigenzinnige interieurklassiekers, is in 1986 opgericht door Erik Pol. Het bedrijf biedt een collectie meubels en interieuraccessoires van hoogwaardige kwaliteit, vaak ontworpen door Nederlandse ontwerpers als Norman Trapman, Wieki Somers, Roderick Vos, en het eigen PP team. Wereldberoemd zijn de Vase 3D Rose en de Coral vase serie. De iconische producten sieren menig hotellobby of paleis.

Erik Pol nam al eerder afscheid van het bedrijf en werd opgevolgd door Theo Grootendorst en Jan Wolleswinkel die het bedrijf uitbouwden tot een wereldwijde speler. Op een image store na op het KNSM-eiland in Amsterdam heeft Pols Potten er bewust voor gekozen geen eigen retail te openen. Ook toekomstige groei zoekt het bedrijf voornamelijk in samenwerking met sterke retailers, zowel offline als online.

Karmijn heeft een meerderheidsbelang genomen en gaat het bedrijf ondersteunen in de verdere internationalisering.

Investering: december 2019

zakelijk directeur van Pols Potten

Theo Grootendorst

“Voor onze internationale plannen is geld en kennis nodig. Karmijn vult ons managementteam heel goed aan vanwege haar ervaring met internationalisering en professionalisering.”

theo@polspotten.nl

Investment Manager Karmijn

Anne Nijenhuis

“We zoeken altijd naar pareltjes in het Nederlandse MKB. Pols Potten is uniek in zijn soort. En het is een geweldig leuk bedrijf om mee samen te werken.”

anne.nijenhuis@karmijnkapitaal.nl

Pols Potten

Image store AmsterdamKNSM-laan 39 1019 LA Amsterdam
Tel +31(0)297-329 222
www.polspotten.nl

© 2010-2020 Karmijn Kapitaal. All Rights Reserved.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.