Onze aanpak

Aanleiding

Er zijn verschillende momenten waarop je een investeerder zou kunnen zoeken. Misschien wil je sneller groeien met je bedrijf, of een ander bedrijf overnemen. Of er doet zich een gelegenheid tot een management buy-out voor. En soms zijn er andere redenen, zoals bedrijfsoverdracht, een grote investering of de uitkoop van een mede-aandeelhouder.

De aanleiding voor onze betrokkenheid bij een onderneming is vaak een financieringsvraagstuk. Maar ondernemers komen er vaak al snel achter dat geld op veel plaatsen te verkrijgen is en dat de partij en de mensen met wie je gaat samenwerken minstens zo belangrijk zijn.

Soorten transacties

Acquisitie

Je hebt een mooi bedrijf. Met goede resultaten. Er liggen kansen om een of meerdere bedrijven over te nemen. Je ziet goede kansen voor efficiency. Maar hoe werkt zo'n overname en hoe financier je die? Je wilt ondersteund worden door mensen die dit vaker hebben gedaan. Als investeerder werken wij graag met je samen tijdens de onderhandelingen, de due diligence, het arrangeren van financiering en de uiteindelijke (juridische) acquisitie.

Ondersteuning Bij Groei

Je bedrijf groeit hard. Er zijn zoveel kansen. Welke kies je? Meer nog dan naar geld zoek je waarschijnlijk naar een klankbord. Een partner die je helpt de verdere groei vorm te geven. Maar ook ondersteunt bij de professionalisering van je bedrijf. Want dat moet wel meegroeien. Hoe ga je de internationalisering versnellen, hoe richt je een organisatiestructuur in, waar vind je goede managers?

Management Buy-Out Of Overname

Als management draag je de verantwoordelijkheid voor het bedrijf. Opeens komt er een moment waarop de eigenaar vraagt of je het bedrijf wilt overnemen door middel van een management buy-out. Twijfel niet, wat een kans! De bank financiert maar een deel van de overnamesom, en eigen middelen zijn vaak beperkt. Je hebt financiering nodig van een investeerder.

Investeringscriteria

Bedrijven
 • Alle bedrijfstakken
 • Geleid door team van vrouwen en mannen
 • Omzet minimaal € 5.000.000
 • Winstgevend
 • Minimaal 5 jaar operationeel
 • Gevestigd in Nederland
Transacties
 • Groeikapitaal
 • Financiering van overnames
 • Management buy-outs
 • Financiering bij (gedeeltelijke) opvolging
 • Meerderheidsbelang of substantieel minderheidsbelang
 • Transactieomvang € 5-50 mln
 • Investeringen van € 2-12,5 mln (equity, groter mogelijk met co-investeerders)
 • Add-on kapitaal beschikbaar

Waardecreatie

Waardecreatie, onze core business. We zijn goed in het gezamenlijk laten groeien van bedrijven.

We zijn geen investeerder die alleen haar geld overmaakt en eens per jaar komt checken of je al waarde voor ons hebt gecreëerd. We kunnen je waarschijnlijk weinig vertellen over jóuw core business. Maar we hebben veel ervaring met groei, professionalisering en optimalisering. Zorgen dat je onderneming klaar is voor de toekomst, voor de volgende groeispurt, of voor overdracht aan een nieuwe eigenaar.

Vanaf dag 1 gaan we aan de slag. Onderwerpen die we met je willen bespreken en waar we de komende jaren aan gaan werken zijn onder andere:

Onze aanpak

Commerciële stip op de horizon

Waar willen we staan over 3, 5 of 10 jaar? Hoe kunnen we de interne innovativiteit versterken? Hoe bestendigen of vergroten we je marktpositie? Hoe veroveren we het buitenland? Welke overnames zou je willen en kunnen doen?

Interne verbeteringen

Hoe moet de interne organisatie worden veranderd om de stip op de horizon te kunnen bereiken? Welke ideeën ten aanzien van verbeteringen leven er intern?

Management en leiderschap

Zijn jullie al een excellent team? Een great place to work voor medewerkers? Hoe kunnen we dat gaan bereiken?

Duurzaamheid

Waar zitten verbetermogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en ESG (environment, social, governance)?

Financiële optimalisatie

Ken je je bedrijf ook in financieel opzicht door en door? En hoe werken alle plannen daarin door?

Maar dat kan niet allemaal in de eerste week.

We nemen de tijd, maken gezamenlijk een lange termijn agenda. Maar we fungeren ook als aanjager. Zorgen ervoor dat zaken echt gebeuren.

De uitvoering van onze plannen is eveneens teamwerk: medewerkers van je onderneming, het Karmijnteam en waar nodig externe experts. Karmijn beschikt over een groot netwerk van gepokt en gemazelde experts, we zoeken graag naar interessante relaties en ingangen.

Zoals gezegd, waardecreatie is onze core business. Belangrijke zaken daarbij zijn efficiency en financiën. Vanzelfsprekend. Maar loyale medewerkers en klanten vinden wij net zo belangrijk. Evenals het stimuleren van diversiteit, creativiteit en innovatie. En niet in de laatste plaats: plezier. Wij geloven in een langetermijnvisie: zowel harde als zachte aspecten van zakendoen dragen bij aan de groei en waarde van je bedrijf.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.