Pols Potten

Pols Potten

Pols Potten, de Amsterdamse producent van eigenzinnige interieurklassiekers, is in 1986 opgericht door Erik Pol. Het bedrijf biedt een collectie meubels en interieuraccessoires van hoogwaardige kwaliteit, vaak ontworpen door Nederlandse ontwerpers als Norman Trapman, Wieki Somers, Roderick Vos, en het eigen PP team. Wereldberoemd zijn de Vase 3D Rose en de Coral vase serie. De iconische producten sieren menig hotellobby of paleis.

Erik Pol nam al eerder afscheid van het bedrijf en werd opgevolgd door Theo Grootendorst en Jan Wolleswinkel die het bedrijf uitbouwden tot een wereldwijde speler. Op een image store na op het KNSM-eiland in Amsterdam heeft Pols Potten er bewust voor gekozen geen eigen retail te openen. Ook toekomstige groei zoekt het bedrijf voornamelijk in samenwerking met sterke retailers, zowel offline als online.

Karmijn heeft een meerderheidsbelang genomen en gaat het bedrijf ondersteunen in de verdere internationalisering.

Investering: december 2019

Pols Potten
Victor van Nieuwenhuizen
Algemeen directeur van Pols Potten

Victor van Nieuwenhuizen

,,Ik leerde pols potten kennen tijdens mijn eerste baan als inkoper op de home-afdeling van de Bijenkorf. Toen was het al een heel eigen en extravert merk met een dominante plek in de markt. Door de jaren heen is pols potten internationaal en hard gegroeid, maar het is altijd stijlvast gebleven met expressieve ontwerpen. Ik zie er naar uit om samen met Karmijn dit mooie bedrijf nog succesvoller te maken.”

 

victor@polspotten.nl

Ignacio Bruin
Investment Manager Karmijn

Ignacio Bruin

“We zoeken altijd naar pareltjes in het Nederlandse MKB. Pols Potten is uniek in zijn soort. En het is een geweldig leuk bedrijf om mee samen te werken.”

Pin
Pols Potten
Image store Amsterdam - NSM-laan 39
1019 LA Amsterdam
+31(0)297-329 222
www.polspotten.nl

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.