Aquilum groep borgt kennis en kwaliteit van diensten door overname opleider ‘Scolea’

Aquilum groep borgt kennis en kwaliteit van diensten door overname opleider ‘Scolea’

02-08-2023

Scolea optimaliseert haar aansluiting op de markt door als zelfstandige dochteronderneming aan te sluiten bij Aquilum groep. Daarmee bouwt Jannet Mulder, huidig algemeen directeur Scolea, voort op de sterke positie die Scolea inneemt in het werkveld van arbeidsongeschiktheid en re-integratie.

De samenwerking tussen Aquilum groep en Scolea vergroot de synergie binnen de groep van zelfstandige labels. Monique Schutrups, algemeen directeur Aquilum groep, is enthousiast over de toegevoegde waarde van Scolea: “De samenwerking met Scolea stelt ons in staat om onze huidige professionals bij te scholen én nieuwe medewerkers hoogwaardig op te leiden. Hierdoor versterken we onze werkgeverspositie. Daarnaast voegen we veel kennis en expertise toe aan onze groep, wat de kwaliteit van onze diensten ook in de toekomst verder vergroot. Scolea heeft een goede reputatie in de markt en staat bekend als dé opleider voor verzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratievraagstukken. Dit vult onze andere labels binnen Aquilum groep perfect aan.”

Onder leiding van algemeen directeur Jannet Mulder heeft Scolea afgelopen jaar aanzienlijke optimalisaties in haar processen doorgevoerd. Jannet benadrukt het belang van inspelen op de verwachtingen van toekomstige professionals:  “Ons vakgebied is voortdurend in beweging en om alle ontwikkelingen voor te zijn, zoeken we nog sterker de aansluiting met het werkveld en de professionals. We hebben deze stap zorgvuldig overwogen en bewust gekozen voor Aquilum groep, omdat zij onze kernwaarden en visie op de markt delen. De huidige docenten en ikzelf blijven betrokken bij de opleidingen."


Met vertrouwen de toekomst tegemoet
Scolea is sinds 2010 actief als opleider voor arbeidsdeskundigen, casemanagers en re-integratieprofessionals. Voorlopig zullen er geen wijzigingen worden aangebracht in de bestaande opleidingen en kunnen huidige én toekomstige studenten erop vertrouwen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Jannet toont haar enthousiasme over de voortzetting van de missie en visie van de oprichters Hans Lankhaar en Bert van den Berg. “Samen met ons sterk en divers docententeam bouwen we voort op hun fundament, waarbij persoonlijk contact en betrokkenheid centraal blijven staan. Ook de eigenzinnigheid en authenticiteit van onze opleidingen, waarmee we ons onderscheiden van andere aanbieders, blijven we behouden in de toekomst."

Monique Schutrups vult aan: "We zullen blijven investeren in de kwaliteit van het onderwijs van Scolea. We waarderen de verbondenheid, het plezier en de ambitie van deze professionals, omdat het uitstekend past bij onze andere labels. Samen gaan we met veel enthousiasme en vertrouwen de toekomst tegemoet."

 

Over Aquilum groep
Aquilum groep bestaat uit Equilar, Medicum Consult, Trans Lion, Solid Sense, Welke, Ardeon en Scolea. Samen ontzorgen we werkgevers op het gehele palet van duurzame inzetbaarheid. Dat doen wij met onze gecertificeerde arbodienst en trajecten op het gebied van preventie, verzuim, re-integratie, teamontwikkeling, outplacement, persoonlijke- en loopbaancoaching.

Alles wat we doen is erop gericht klanten te helpen een goede (werk)omgeving te creëren die leidt tot gezonde en bevlogen medewerkers. We zien kansen om het werk voor iedereen veiliger, beter én plezieriger te maken. We overzien het geheel met focus op de unieke behoeftes van medewerkers. Zo bieden we échte oplossingen die raken. Hiermee inspireren we en dagen we onze klanten uit. Gezonde en bevlogen medewerkers zijn immers van het grootste belang. Aan deze ambitie geven we uitvoering vanuit onze verschillende labels.

Over Scolea
Scolea is dé opleider voor verzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratievraagstukken. Als onafhankelijk opleider combineert Scolea ouderwets vakmanschap met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vakonderwijs. De visie van Scolea is dat ambachtelijke en persoonlijke benadering van arbeidsverzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratie leidt tot duurzame oplossingen. Scolea werkt samen met een groot team van ervaren docenten uit het werkveld.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.