EIF stapt met €15 miljoen in derde fonds Karmijn Kapitaal

EIF stapt met €15 miljoen in derde fonds Karmijn Kapitaal

20-06-2023

Karmijn Kapitaal ontvangt €15 miljoen aan investering van het European Investment Fund (EIF). EIF, dat al een belangrijke investeerder was in het eerste en tweede fonds van Karmijn Kapitaal, stapt met de nieuwe investering in het derde fonds van Karmijn Kapitaal met een beoogde omvang van €100 miljoen.

Als Limited Partner (LP) in het derde fonds zal EIF een significante rol spelen bij het ondersteunen van de investeringsactiviteiten van Karmijn Kapitaal. Karmijn richt zich sinds de oprichting in 2010 op het identificeren en ondersteunen van veelbelovende MKB-bedrijven in Nederland. Het derde fonds, dat nog tot het einde van het jaar open staat voor nieuwe deelnemingen, borduurt voort op de strategie van de twee voorgaande fondsen. Met de eerste twee fondsen, samen goed voor €135 miljoen, investeerde de private equity partij in verschillende succesvolle Nederlandse MKB-ondernemingen, waaronder vintage kledingmerk King Louie, toeleverancier voor de zorg JOYinCARE, BPI Services, dat identificatietoepassingen levert aan onder andere de Nationale Politie, en NCH, producent van biologische cosmetica.

Focus op diversiteit
Karmijn Kapitaal is een investeringsfonds dat participeert in Nederlandse MKB-ondernemingen met een divers managementteam, dan wel een management dat met behulp van Karmijn wil werken aan een hogere mate van diversiteit. Karmijns aanpak is gericht op continuïteit van de bedrijven waarin zij investeert. Het fonds is van mening dat daarvoor niet alleen de traditionele economische en financiële factoren van belang zijn. Daarom richt het zich daarnaast actief op de balans tussen hardere en zachtere waarden zoals medewerkerstevredenheid, creativiteit en goede persoonlijke relaties. Karmijn zet diversiteit in als middel om betere bedrijven te helpen creëren.

Freerk Smit, Partner bij Karmijn Kapitaal, zegt: “De investering van het European Investment Fund getuigt van het vertrouwen in ons werk. We zijn dan ook verheugd met het verlengen van onze samenwerking en kijken uit naar de verdere investeringen met het derde fonds.”

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.