Karmijn Kapitaal stelt Brigitte van der Maarel aan als Managing Partner

Karmijn Kapitaal stelt Brigitte van der Maarel aan als Managing Partner

13-09-2021

Karmijn Kapitaal, het eerste Nederlandse private equity fonds met een focus op diversiteit en inclusie, kondigt vandaag aan Brigitte van der Maarel als Managing Partner te hebben aangesteld per 1 oktober as. Van der Maarel zal als Managing Partner Karmijn Kapitaal leiden, in de nieuwe fase van groei en investeringen.

Van der Maarel heeft ruim 25 jaar ervaring in Private Equity, Leveraged Finance en M&A en verschillende rollen bekleed voor onder andere ABN AMRO, ING, INKEF Capital en Convent Capital. Sinds 2017 is zij Co-Head Investment Partners bij NIBC. Bovendien vervult Brigitte meerdere commissariaten. Zij is goed bekend met Karmijn Kapitaal, waar zij sinds 2017 lid is van de Investeringscommissie.

Derde fonds
Met de aanstelling van Van der Maarel bereidt Karmijn Kapitaal zich voor op een nieuwe fase van groei en investeringen. Recentelijk kondigde Karmijn de eerste closing van haar derde fonds aan. Met dit derde fonds, dat maximaal €120 mln. groot zal worden, bouwt Karmijn voort op de unieke investeringsstrategie van haar eerste twee fondsen. Die eerste twee fondsen waren goed voor €135 mln. en zijn volledig geïnvesteerd in verschillende succesvolle Nederlandse MKB-ondernemingen, waaronder Gielissen, het Haarlemse Jopenbier en toeleverancier voor de zorg JoyinCare.

Inzet op duurzaamheid en diversiteit, naast financiële resultaten
Karmijn Kapitaal kenmerkt zich door haar inzet op duurzaamheid en diversiteit. Daarbij wordt de balans gezocht tussen harde en zachte waarden binnen Nederlandse mkb-bedrijven: persoonlijke relaties - zowel intern als extern - diversiteit en inclusie, creativiteit en continuïteit, naast het uitgangspunt van een positief rendement.

Recentelijk benoemde Karmijn Kapitaal ook Freerk Smit en Niels Molewijk tot partner. Daarmee weerspiegelt ook het partnerteam van het investeringsfonds haar belangrijkste drijfveren. Net als de nieuw aangestelde Van der Maarel, die tevens lid is van de Nederlandse Level20 Commissie, zetten de oprichters van Karmijn – Cilian Jansen Verplanke, Hadewych Cels en Désirée van Boxtel – zich ook buiten Karmijn Kapitaal actief in voor inclusiviteit en diversiteit.

Brigitte van der Maarel, Managing Partner Karmijn Kapitaal: “Ik ben trots en verheugd om me als Managing Partner bij het Karmijn Kapitaal team te voegen. Daarmee komen voor mij de ervaringen van ruim 25 jaar aan de financierings-en investeringszijde en de ervaringen vanuit uiteenlopende toezichthoudende en investment committee posities op een mooie manier bijeen. Ondernemend, met een goed en intrinsiek zeer gedreven team en met oog voor het belang van het creëren en behouden van de juiste cultuur, het zetten van de ondersteunende organisatiestructuren en het daadwerkelijk uitvoeren van een strategie gericht op duurzaamheid en diversiteit, en natuurlijk op financiële resultaten.”

Désirée van Boxtel, medeoprichter van Karmijn Kapitaal: “Met de komst van Brigitte maken we ons klaar voor een nieuwe fase van Karmijn, waarin we zijn uitgegroeid tot een volwassen investeringsfonds met een trackrecord dat niet alleen staat voor financiële resultaten, maar dat ook onze werkwijze ademt: wij werken actief samen met partners door zachtere waarden zoals medewerkerstevredenheid, creativiteit en persoonlijke relaties om te zetten in resultaten.”

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.