Natural Cosmetics Holland wil dat natuurlijke personal care de norm wordt

Natural Cosmetics Holland wil dat natuurlijke personal care de norm wordt

17-04-2023

Snelgroeiend Natural Cosmetics Holland accelereert met behulp van investeerder

Amsterdam, 17 april 2023 – De aandeelhouders van Natural Cosmetics Holland (NC Holland) hebben een meerderheidsbelang verkocht aan investeerder Karmijn Kapitaal. De markt voor natuurlijke personal care groeit momenteel met 10 procent per jaar. NC Holland, producent van de allergroenste deodorant en andere personal care producten, is afgelopen jaar verdubbeld in omzet en heeft de ambitie om met de hulp van Karmijn Kapitaal de markt verder te verduurzamen.

Vanuit een fabriek zonder uitstoot in Beverwijk produceert NC Holland natuurlijke personal care producten voor merken als Wild, Lekker en haar eigen merk We Love The Planet. De producent gebruikt uitsluitend natuurvriendelijke ingrediënten, waarbij plantaardige oliën en wassen de basis vormen. Alle producten zijn vrij van schadelijke stoffen zoals aluminium en parabenen. Duurzaamheid is de standaard voor het bedrijf, of het nu gaat om het selecteren van de grondstoffen of de volledig recyclebare verpakkingsmaterialen die worden gebruikt. Ook is er geen water aan de producten toegevoegd, waardoor transportruimte wordt bespaard en de houdbaarheid van het product niet hoeft te worden verlengd met de toevoeging van chemicaliën.

Naast de focus op duurzame productie is NC Holland een sociale onderneming die betrokken is bij haar personeel en een sterke focus legt op diversiteit en inclusiviteit. Zo biedt het bedrijf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om hun talenten te ontwikkelen.

Duurzaam groeien als producent van de allergroenste deodorant
In samenwerking met Karmijn Kapitaal zal NC Holland de groei die het de afgelopen jaren kende doorzetten. Naast bekende duurzame merken zien ook retailers in binnen- en buitenland het belang van duurzame personal care producten. Samen met Karmijn wil NC Holland verder uitbreiden in het private label segment.

De investering wordt aangewend voor uitbreiding van het machinepark, versterking van de organisatie en optimalisering van processen. Karmijn Kapitaal stelt zich op als betrokken aandeelhouder en zal actief samenwerken met het bedrijf om de doelstellingen te bereiken.

Mark Maas, commercieel directeur NC Holland, zegt: “Om verder te kunnen groeien zochten we een partner die past bij onze kernwaarden én onze ambities. Die partner hebben we in Karmijn Kapitaal gevonden. We willen graag verder groeien en nieuwe klanten acquireren om de wereld nog sneller duurzamer te maken. We zitten op een lijn wat betreft het groeitraject voor NC Holland en de investering in duurzaamheid en onze sociale omgeving die daarvoor nodig is.”

Claire de Jager, Investment Manager bij Karmijn Kapitaal, zegt: “NC Holland is een ambitieus bedrijf dat in korte tijd sterk gegroeid is door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Dat laat ook een duidelijke vraag vanuit consumenten en retailers naar dit type producten zien. We kijken ernaar uit om samen de ambitie van NC Holland te verwezenlijken.”

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.