Persbericht pols potten

Persbericht pols potten

16-12-2019

Karmijn ondersteunt iconisch Pols Potten bij internationale groei

Amsterdam, 16 december 2019 – Pols Potten, het Amsterdamse merk van eigenzinnige interieurklassiekers, gaat een samenwerking aan met Karmijn Kapitaal. Karmijn heeft een belang genomen in het bedrijf om samen met de huidige eigenaren en het management het Dutch Design van Pols Potten een nog bredere internationale basis te geven.

Pols Potten, in 1986 opgericht door Erik Pol, heeft een collectie meubels en interieuraccessoires opgebouwd van kwalitatief hoogwaardige producten, vaak ontworpen door Nederlandse ontwerpers als Norman Trapman, Wieki Somers, Roderick Vos, en het eigen PP team. Wereldberoemd zijn de Vase 3D Rose en de Coral vase serie. De producten zijn eigenzinnig, met een knipoog naar de Nederlandse tradities en gemaakt met vakmanschap. Gestart in Amsterdam is Pols Potten in 30 jaar uitgegroeid tot internationale speler. De iconische producten sieren menig hotellobby of paleis. Erik Pol nam al eerder afscheid van het bedrijf.

Karmijn Kapitaal gaat het bedrijf ondersteunen in de verdere internationalisering. Theo Grootendorst, CEO van Pols Potten: “Onze producten worden sinds jaar en dag over de hele wereld verkocht. Wij hebben er bewust voor gekozen geen eigen retail te openen, op onze image store in Amsterdam na. Daar houden we aan vast. Maar er zijn internationaal nog zoveel mooie andere kansen. Er is geld en kennis nodig om onze plannen te kunnen uitvoeren en te blijven meespelen op het hoge niveau waarbinnen onze concepten gepositioneerd zijn. Karmijn kan ons managementteam daar heel goed bij aanvullen.”

Karmijn Kapitaal investeert in Nederlandse MKB-bedrijven die willen groeien. Anne Nijenhuis, Investment Manager van Karmijn: “We zoeken altijd naar pareltjes in het Nederlandse MKB. Pols Potten is uniek in zijn soort.” Karmijn investeerde eerder in consumentenproducten, maar richt zich expliciet op meerdere branches. Anne Nijenhuis: “Wij hebben uiteraard nooit méér kennis van de interieurmarkt dan het team van Pols Potten. Waar wij wel bij kunnen ondersteunen is groei van MKB-ondernemingen, door acquisities, professionalisering, en een gedegen aanpak van internationalisatie. Die kennis passen we bij veel bedrijven toe, want uiteindelijk kennen veel ondernemers en managementteams dezelfde uitdagingen. We kijken ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de duurzame internationale groei van Pols Potten. Het is een geweldig leuk bedrijf om mee samen te werken.”

Karmijn Kapitaal werd in 2010 opgericht door 3 vrouwen en investeert in bedrijven die worden geleid door een divers team, bestaande uit mannen en vrouwen. Karmijns aanpak is gericht op continuïteit van de bedrijven waarin zij investeert. Het fonds is van mening dat daarvoor niet alleen de traditionele economische factoren van belang zijn en daarom richt het zich daarnaast actief op zachtere waarden als medewerkerstevredenheid, creativiteit en goede persoonlijke relaties.  Karmijn heeft inmiddels EUR 135 miljoen onder beheer en werkt met een multidisciplinair team van investeringsmanagers en specialisten.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.