Wiefferink, producent van flexibele afdeksystemen uit Oldenzaal, gaat partnership aan met Karmijn Kapitaal en Delta Participaties

Wiefferink, producent van flexibele afdeksystemen uit Oldenzaal, gaat partnership aan met Karmijn Kapitaal en Delta Participaties

20-12-2022

Als belangrijke speler in de energietransitie verwacht het bedrijf de komende jaren flink te groeien

Amsterdam, 20 december 2022 – Wiefferink uit Oldenzaal, leverancier van opslag- en afdekkingsoplossingen voor de milieu- en biogasbranche, komt in handen van het management en twee investeerders: Karmijn Kapitaal en Delta Participaties. De nieuwe groep aandeelhouders zet actief in op stevige groei in de internationale energietransitie.

Wiefferink ontwerpt, produceert en installeert afdekkingen en opslagoplossingen voor agrarische en biogasbedrijven ten behoeve van de vermindering van de uitstoot van CO2 en methaan. Het bedrijf, dat werkzaam is in heel Europa, heeft meer dan 65 jaar ervaring met de verkoop in 34 landen en heeft productielocaties in Oldenzaal en Wykroty, Polen. Met haar sterke marktaandeel en solide merk in deze groeiende markten heeft Wiefferink, samen met haar nieuwe aandeelhouders en de balansversterking die deze inbrengen, alle ingrediënten in huis om de ambitieuze groeiplannen te gaan realiseren.

Het directieteam bij Wiefferink is verheugd over de mogelijkheden die ontstaan met de nieuwe aandeelhouders: “We zijn verheugd Karmijn Kapitaal en Delta Participaties als nieuwe aandeelhouders te mogen verwelkomen. Met de nieuwe investeerders zal de focus op duurzame groei van Wiefferink liggen, waarbij de groei zal plaatsvinden met de producten die wij al jaren met onderscheidend hoge kwaliteit leveren over de hele wereld.”

Hadewych Cels, Partner Karmijn Kapitaal: “Wiefferink is een bedrijf dat zorg draagt voor reductie van CO2-emissie en de inzet van biogas bevordert. De activiteiten liggen in lijn met onze duurzaamheidsambities en spelen in op een stijgende vraag in de belangrijke markt van alternatieve energie. Samen met Delta zullen we het management ondersteunen bij verdere duurzame waardecreatie.”

Max Pijnappel, Partner Delta Participaties: “De kern van het succes van Wiefferink ligt bij het leveren van hoge kwaliteit producten en service als gevolg van de sterke samenwerking binnen het team. Wij kijken er daarom naar uit om de bedrijfscultuur van Wiefferink verder te versterken als basis van en vliegwiel voor de ambitieuze groeiplannen.”

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.