Gielissen Interiors | Exhibitions | Events bouwt verder

Gielissen Interiors | Exhibitions | Events bouwt verder

20-09-2022

Bart Wigman neemt aandelen Karmijn Kapitaal over

Eindhoven, 20 september 2022 – Gielissen, marktleider in interiors, exhibitions en events, kondigt vandaag de overname van de aandelen van private equity fonds Karmijn Kapitaal door mede-aandeelhouder Bart Wigman aan.

In 2017 verkreeg Karmijn Kapitaal een minderheidsaandeel in Gielissen met als doel het bedrijf verder uit te bouwen. Nu, vijf jaar later en nadat Gielissen succesvol door de pandemie is geloodst, koopt Bart Wigman het belang van Karmijn over.

Verbreding heeft tot succes geleid
Na een onstuimige periode laat de markt voor Exhibitions & Events weer een duidelijke opwaartse trend zien. Steeds meer bedrijven zoeken weer naar middelen om klanten persoonlijk te ontmoeten en beursdeelnames worden meer dan ooit gewaardeerd.

Gielissen heeft de coronapandemie succesvol doorstaan door diversiteit in de portfolio aan diensten, een agile manier van werken en samen met de steun van de overheid. De verbreding van het dienstenaanbod van Gielissen, onder andere op het gebied van duurzaamheid en de turn-key interieur oplossingen, werd samen met Karmijn ingezet. De komende jaren zal het aanbod van Gielissen een verdere verdieping krijgen met belangrijke innovaties rondom duurzaamheid, digitalisering en de toegenomen inzet van data.

Andre Hoeben, CEO Gielissen Interiors | Exhibitions | Events: “We zien weer diverse strategische kansen, zoals de uitbreiding van onze internationale aanwezigheid. Dat vraagt om verdere versterking van ons management. Een aanpassing van de aandeelhoudersstructuur naar een volledig lange termijn horizon past hier goed bij. Het vergroten van het belang van Bart Wigman, voor Gielissen een vertrouwd gezicht, geeft extra vertrouwen bij onze klanten en vanzelfsprekend bij ons personeel. Wij zijn Karmijn dankbaar voor de goede verstandhouding en de support op strategisch, financieel en persoonlijk vlak de afgelopen jaren.”

Bart Wigman: “Voor mij is het bouwen aan een sterk Gielissen voor de lange termijn het allerbelangrijkste en dus is de aandelenoverdracht ook een logische stap. Ik heb het volste vertrouwen in de toekomst, de medewerkers en het management. Samen gaan we onze verdere doelen zeker realiseren. Ook ik kijk heel positief terug op de afgelopen jaren en vooruit op verdere groei.”

Hadewych Cels, medeoprichter Karmijn Kapitaal: “We hebben genoten van de gezamenlijke reis, ook in spannende tijden. Het voelt voor ons heel bijzonder om Bart in staat te stellen binnen zijn vertrouwde kring het bedrijf voort te zetten. Een goed thuis vinden voor onze portfoliobedrijven is voor ons altijd van belang.”

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.