Tover haalt investeerder Karmijn Kapitaal aan boord voor verovering Amerikaanse markt

Tover haalt investeerder Karmijn Kapitaal aan boord voor verovering Amerikaanse markt

08-02-2022

USA Today: “Een van de meest veelbelovende innovaties voor 2022”

Tover, bekend van het zorgproduct de Tovertafel, slaat de handen ineen met private equity-fonds Karmijn Kapitaal, met als doel om internationaal uit te breiden. Het bedrijf ziet met name kansen in de V.S., waar het begin januari tijdens CES haar producten aan het brede publiek toonde.

Tover, opgericht in 2015 door Hester Le Riche, zet zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met cognitieve uitdagingen, zoals dementie. Het bedrijf ziet een toenemende behoefte aan de innovatieve Tovertafel, een product dat een positieve impact maakt op zowel bewoners en cliënten als het zorgpersoneel. Zeker nu de corona-pandemie het zorginstellingen steeds lastiger maakt om persoonsgerichte zorg te bieden.

Tover introduceerde in 2015 de inmiddels veelvuldig bekroonde sociale zorginnovatie die voortkwam uit het promotieonderzoek van Le Riche. De Tovertafel, onlangs door USA Today en CES erkend als een van de meest veelbelovende innovaties voor 2022, helpt het welzijn van bewoners en cliënten te vergroten. Ook helpt het product zorgmedewerkers om de interactie met bewoners te verbeteren en is het bewezen dat het werkplezier van personeel dankzij de Tovertafel wordt vergroot.

“We hebben Tover de afgelopen jaren met name in Europa op de kaart gezet. De nieuwe uitdaging is om dat ook overzees te doen, met focus op de vraag in Noord-Amerika. In Karmijn Kapitaal hebben wij de geschikte partner gevonden om onze internationale groei zowel financieel als met de juiste kennis en inzichten te ondersteunen. Zij stellen dezelfde waarden voorop als Tover en gaan liever voor een juiste balans dan voor het snelle gewin. Deze gedeelde langetermijnvisie heeft ons vanaf de kennismaking verbonden,” zegt Hester Le Riche.

Karmijn Kapitaal
Met de steun van private equity-fonds Karmijn Kapitaal wil Tover inspelen op de toenemende zorgvraag door nog verder uit te breiden naar nieuwe markten, waaronder de V.S. De externe investering helpt het bedrijf om de uitdagingen in de globale zorgsector in kaart te brengen en op te lossen.

Cilian Jansen Verplanke van Karmijn Kapitaal zegt: “Het diverse team van Tover heeft één ding gemeen: hun liefde voor de doelgroep en het willen bijdragen aan de kwaliteit van het leven. Vanwege deze passie én hun geweldige ambitie, zijn we ervan overtuigd dat Tover ook overzees een succes zal worden.”

Tovertafel
De Tovertafel is een bijzonder serious games-systeem dat specifiek is ontwikkeld voor de zorg voor mensen met dementie en een verstandelijke beperking. Een slimme projector projecteert bewegende interactieve beelden op een tafel of bijvoorbeeld op een vloer. De 'magie' van die interactieve beelden stimuleert spelers om in beweging te komen, contact te maken en zichzelf uit te dagen. Wat de Tovertafel uniek maakt, is dat het effect van de spellen continu wordt onderzocht en dat de impact wetenschappelijk is bewezen. Op die manier helpt de zorginnovatie het zorgpersoneel om hoge kwaliteit zorg te leveren. Inmiddels is de Tovertafel een begrip geworden in meer dan 5.000 zorginstellingen in 16 landen.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.